oxoweb487949

Dikkedeur

De pedagogische kinderopvang Dikkedeur, gevestigd in Rotterdam, biedt dagopvang en buitenschoolse opvang voor baby’s en peuters. De kinderopvang staat voor het zorgeloos en blij opgroeien van kinderen en verzekert ouders van een goede verzorging van hun kind(eren). 
 
De website van de kinderopvang, is bewust gevuld met veel informatie. Hiermee probeert de website (toekomstige) ouders ervan te overtuigen, te kiezen voor Dikkedeur als kinderopvang. 
 
Door de grote hoeveelheid informatie, was het zaak een slim en overzichtelijk design toe te passen. Het opvallende ontwerp van de website, heeft een interessante voorgeschiedenis. Het ontwerp van de website wordt gevoed door de wetenschap van de pedagogiek. De wens van Dikkedeur was enerzijds een wetenschappelijke uitstraling en anderzijds een zacht en speels karakter, aansluitend bij de kinderen. Deze kernwaarden zijn vrij tegenstrijdig, omdat wetenschappelijk vaak wordt geassocieerd met koud en zakelijk. Een kinderdagverblijf wordt echter geassocieerd met een warme, zachte en speelse uitstraling. Uit het ontwerp blijkt dat de kernwaarden goed terugkomen, de pedagogiek is gecombineerd met het speelse karakter van kinderen! Deze vertaalslag is mede gerealiseerd door 2en-design. 
 
Drupal heeft de gehele website van Dikkedeur mogelijk gemaakt door het gebruik van meerdere modules. De vele mogelijkheden binnen Drupal zorgen ervoor dat de website op ieder moment kan worden aangepast naar de wensen van Dikkedeur. Een belangrijke toevoeging aan de website van Dikkedeur, is de tweetaligheid. De website is ook in het Engels te bekijken, één van de mooie toevoegingen die Drupal biedt!
 
Door het niet recent realiseren van deze website, is dikkedeur.nl nog niet geoptimaliseerd voor tablets en telefoons. Een full-responsive design is echter goed te verwezenlijken en is een plan voor de toekomst! 
 

Wilt u ook zo’n professionele en bij uw organisatie aansluitende website, gemaakt door de professionals van Oxoweb? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!
 
Kijk voor meer inspiratie eens op www.dikkedeur.nl.