oxoweb487949

The British School

The British School is een internationale scholengemeenschap, gevestigd op locaties in meerdere landen. Bij interesse in een modern kluisjessysteem, waarbij kluisjes kunnen worden gekoppeld aan personen en geopend door middel van smartcards, heeft Oxolutions voldaan aan de wensen van deze school. The British School maakte al gebruik van persoonlijke smartcards voor iedere leerling. Leerlingen konden hiermee bijvoorbeeld betalen in de kantine tijdens de lunch. Omdat de leerlingen de pasjes vaak vergaten, zocht de school naar een motivatie voor de leerlingen om de pasjes niet te vergeten. De kluisjes in de school waren aan vervanging toe, waardoor het idee ontstond om aan kluisjes gekoppelde smartcards te realiseren. Oxolutions heeft speciaal voor de smartcards van British School software gerealiseerd, zodat de smartcards ook gebruikt konden worden voor de kluisjes.

 

Speciale functionaliteiten

Als extra dienst voor de leerlingen is er in de kluisjes een ingebouwde telefoonoplader aanwezig. Zo kunnen de leerlingen hun smartphone op ieder moment opladen, tijdens de lessen of in de pauze. Dit heeft de leerlingen gemotiveerd om ze iedere dag mee te nemen naar school en bovendien zuinig te zijn op de smartcards.

 

Lockermanagementsoftware

Oxolutions heeft speciale lockermanagementsoftware ontwikkeld, die op verschillende manieren kan worden toegepast. De software is in samenwerking met Olssen en Ubilock tot stand gekomen. In dit geval is het lockermanagementsysteem toegepast op kluisjes in een scholengemeenschap en heeft als doel om aan iedere leerling een persoonlijk kluisje te koppelen. Het systeem heeft echter eindeloze reeds ingebouwde mogelijkheden. Zo kunnen -in tegenstelling tot de langere toewijzing bij The British School- kluisjes ook tijdelijk worden toegewezen aan personen; bijvoorbeeld in een zwembad of ziekenhuis. Zo wordt bij aankomst van een bezoeker een kluis toegewezen en komt de kluis weer beschikbaar bij vertrek van de bezoeker. Dit is per aanvraag te realiseren, volledig naar wens van de klant.

 

Alle activiteiten die plaatsvinden met een specifieke kluis worden geregistreerd. Dit biedt uitgebreide inzage in statistieken en gebruikersgegevens van iedere afzonderlijke kluis.

 

Processo

Mede dankzij Processo, de process automation tool van Oxolutions, kunnen veel processen binnen het lockermanagementsysteem worden geautomatiseerd. Dit is een belangrijke factor geweest voor The British School. Processo kan bijvoorbeeld worden ingezet wanneer een kluis te lang geopend is. Processo verzorgt het automatisch sturen van een e-mail naar de systeembeheerder of de kluisgebruiker, zodat er iets aan kan worden gedaan. De automatisering van meerdere processen zorgt voor een enorme tijdsbesparing.