oxoweb487949

Axikeukens

Keukencentrum Axi in Ede bestaat sinds 1993 en levert en monteert complete keukens, werkbladen en inbouwapparatuur. Ook worden er als extra accent werkbladen en spoelbakken in graniet geleverd. 
 
Voordat Oxolutions is begonnen met het realiseren van een nieuwe webshop voor Axi, stond er al een webshop online. Vanwege teleurstellende resultaten is hierom een nieuw doel voor de webshop ontwikkeld: het verkopen van een select aantal producten, maar met online de volle focus hierop. 
 
Oxolutions heeft gekozen voor een multistore functionaliteit, waarbij twee winkels werden gekoppeld aan één database. Het gaat hierbij om de winkels Axi en Topper, afzonderlijke winkels die samenwerken door middel van een gedeelde database. De bron van informatie is bij de twee winkels hetzelfde (zoals bijv. de producten en productfoto’s), terwijl het twee op zichzelf staande winkels betreft.
 

Multistore functionaliteit

De standaard functionaliteit binnen Prestashop ‘multiple shops’ houdt in dat er meerdere winkels kunnen worden beheerd vanuit dezelfde database. Er zijn dan ook vele voordelen aan verbonden: 
 
  • Er is één informatiebron, waaraan beide winkels afzonderlijk toevoegingen kunnen doen.
Een groot voordeel: de basis is er, maar iedere winkel kan zelf aanpassingen en toevoegingen doen, op basis van de eigen voorkeuren. 
 
  • Winkel-specifieke zaken blijven gescheiden 
Winkel-specifieke zaken kunnen worden aangepast, maar ook algemene aanpassingen kunnen in één keer worden doorgevoerd. Eigenaren van de winkels kunnen producten, bestellingen, catalogi, etc. dus in één keer beheren, maar ook voor iedere winkel afzonderlijk kunnen noodzakelijke aanpassingen worden gemaakt.  
 
  • Klantenbestand blijft gescheiden
Het klantenbestand van beide winkels wordt nooit met elkaar in verband gebracht, klanten merken dan ook niets van de multistore functionaliteit. Facturen blijven gescheiden, evenals klantgegevens. Zo blijven het dus twee op zichzelf staande winkels, maar met éénzelfde database! 
 
  • Werken onder verschillende domeinnamen
De mogelijkheid om te werken onder verschillende domeinnamen, is in het geval van Axi en Topper een groot voordeel. Zij hebben beiden een eigen, compleet van elkaar losstaande webshop, namelijk: www.axikeukens.nl en www.topper.nl, de klant merkt niets van de gedeelde database. 
 
 
Heeft u ook interesse in een gedeelde, maar toch ook gescheiden website of –shop? Kijk voor meer informatie over onze diensten op www.oxolutions.nl of neem direct vrijblijvend contact op! Onze medewerkers vertellen u graag meer.