oxoweb487949

A&A Topper

Keuken- en apparatuurwinkel A&A Topper is opgericht in 2002 en inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Apeldoorn. De organisatie levert inbouwapparaten, keukens en voert montage, keukenrenovatie en -aanpassing uit. Vanwege teleurstellende resultaten van de oude webshop en een gewenste online samenwerking met een partner, keukencentrum Axi, is Oxolutions in aanmerking gekomen voor het realiseren van een nieuwe, geoptimaliseerde webshop. 
 
Door de koppeling van de webshop met die van de webshop van keukencentrum Axi, is er gekozen voor een multistore functionaliteit. Bij een dergelijke functionaliteit worden twee winkels gekoppeld aan één database. Dit houdt in dat het twee op zichzelf staande winkels blijven, maar de informatie op beide webshops (dus bijvoorbeeld de producten/productfoto’s, etc.) is hetzelfde. Keukencentrum Axi en A&A Topper werken op deze manier samen door middel van een gedeelde database. 
 
Multistore functionaliteit
De bovenstaand genoemde functionaliteit, een gedeelde database voor twee op zichzelf staande winkels, zal kort worden toegelicht. 
 
  • Eén informatiebron
Aan deze informatiebron kunnen beide winkels afzonderlijk toevoegingen doen. Het grote voordeel is dat de basis al bestaat en iedere winkel zelf aanpassingen en toevoegingen kan doen. Dit alles naar eigen voorkeur. 
  • Scheiding van winkel-specifieke zaken
De eigenaren van de winkels kunnen zelf bepalen of zij algemene wijzigingen doorvoeren, of wijzigingen individueel voor iedere winkel. Beide opties zijn mogelijk. Dit houdt in dat er bijvoorbeeld in één keer producten, bestellingen of catalogi kunnen worden beheerd, maar de mogelijkheid om dit voor iedere winkel op zichzelf te regelen is er ook.
  • Scheiding van het klantenbestand
Dit houdt in dat klanten niets zullen merken van deze functionaliteit. De klantenbestanden van beide winkels blijven volledig gescheiden, evenals de facturen. De afzonderlijke winkels beheren dit zelf. 
  • Verschillende domeinnamen
Beide winkels werken samen, maar onder verschillende domeinnamen. De winkels hebben ieder dus ook een eigen website, in dit geval www.axikeukens.nl en www.topper.nl. 
 
Achter beide winkels functioneert een point-of-sale module (POS-module). Dit is een koppeling van de webshop met een kassasysteem in de fysieke winkel, volledig op maat gerealiseerd door Oxolutions. Zie voor meer informatie over een dergelijke module de pagina point-of-sale module. 
 
Heeft u ook interesse in een gedeelde, maar toch ook gescheiden website of –shop? Kijk voor meer informatie over onze diensten op www.oxoweb.nl of neem direct vrijblijvend contact op! Onze medewerkers vertellen u graag meer.